Nieuws
Juist nu

Juist nu de gemeenteraad wil laten onderzoeken of de gemeenteraad niet weg moet uit Huize Swaensteyn in Voorburg, heeft de gemeente een foto op de eigen site aangepast. Aan de foto van het Raadhuis in Leidschendam is plots de foto van Huize Swaensteyn in Voorburg geplakt.

Bij de samenvoeging van Leidschendam en Voorburg werd bewust besloten B&W in Leidschendam te huisvesten, de gemeenteraad en griffie in Voorburg. Die verdeling bestaat nog steeds. Bij het onderzoek naar een vertrek uit Voorburg kijkt de gemeenteraad naar een nieuwe plek binnen of bij het Raadhuis in Leidschendam, nieuwbouw elders, het gebruik van een bestaand gebouw elders.

Tevens wordt uitvoeriger dan tot nu toe gekeken wat een opknapbeurt voor Huize Swaensteyn zou kosten, al dan niet in combinatie met de vestiging van Museum Swaensteyn en kunstenaarsvereniging Artibrak daar.

Voorstellen van GBLV en D66 om dat laatste onderdeel maar te laten vallen omdat toch al gebleken is dat zulks te duur is (minstens 3-6 miljoen euro) en te veel risico’s in zich bergt, worden door de andere fracties afgewezen. (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter