Nieuws
Kerkstraat Voorburg deels en tijdelijk voetpad

B&W hebben besloten de Kerkstraat in Voorburg deels en tijdelijk als ‘voetpad’ aan te merken. Het ‘voetpad’ ligt tussen de nummers 2 en 38 doch geldt daar alleen tussen 15.30 en 00.00 uur in de periode tussen 1 november en 1 april 2022. De Kerkstraat is een doorgaande fietsroute waar ook scooters gebruik van maken.

Als motieven voor het besluit noemen B&W: ‘In 2020 hebben horeca gelegenheden aan de Kerkstraat, Voorburg, de mogelijkheid gekregen om hun terrassen uit te breiden. In verband met richtlijnen als gevolg van de coronacrisis is het noodzakelijk dat de onderlinge afstand tussen tafels groter is. Daarnaast moet er sprake zijn van een duidelijke looprichting door de terrassen om het fysieke contact tussen mensen te beperken’.

‘De verwachting is, dat wanneer de horeca weer opent, dit opnieuw gepaard gaat met aanvullende richtlijnen die vergelijkbaar zijn met de richtlijnen in de zomer van 2020. De gemeente Leidschendam-Voorburg steunt de plaatselijke ondernemers en wil hen de mogelijkheid blijven geven om deze terrassen te realiseren. In het belang van de verkeersveiligheid voor voetgangers en verblijvende mensen is het noodzakelijk dat de Kerkstraat enkel toegankelijk is voor voetgangers. Dit betekent ook dat fietsers en motorvoertuigen die laden en lossen geen gebruik mogen maken van de Kerkstraat’.

‘Hiervoor is het nodig om een deel van de Kerkstraat, tussen huisnummer 2 en huisnummer 38, aan te wijzen als voetpad. Fietsers kunnen gebruik maken van (bewegwijzerde) route via de Vlietsstraat, Raadhuisstraat en verder. Laden en Lossen is mogelijk via de Herenstraat of het overige deel van de Kerkstraat’. Volgens B&W is het huidige besluit een vervolg op een eerder verkeersbesluit voor de periode 1 april 2021 tot en met 31 oktober 2021.

‘Voor het nemen van deze maatregel is vooraf overleg geweest tussen gemeente, ondernemers en omwonenden’, claimen B&W. De politie is het er ook mee eens al wordt daarvoor een positief advies van 1 maart 2021 aangehaald.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter