Nieuws
Begroting Delfland: keuzes maken om water de baas te blijven

Het Hoogheemraadschap Delfland, waaronder Voorburg valt (Leidschendam is Rijnland) heeft de begroting voor 2022 gereed. Met als belangrijkste nieuws dat de kosten voor de gebruikers gelijk blijven. Verder gaat het in de nieuwe begroting vooral om keuzes maken om het water de baas te blijven.

In een toelichting zegt het Hoogheemraadschap: ‘Piekbuien, langere periodes van droogte en de uitdaging om duizenden woningen bij te bouwen hebben impact op ons gebied. Droge voeten, voldoende schoon water en ruimte om te recreëren zijn niet meer vanzelfsprekend en dat raakt ons allemaal. Daarom zet Delfland zich de komende jaren nog meer in om de leefomgeving veilig, gezond en prettig te houden. Dat blijkt ook uit de begroting voor 2022’.

‘Water moet een leidend principe zijn bij het vormgeven van de leefomgeving; vanaf de planontwikkeling tot de daadwerkelijke inrichting van de schaarse ruimte. Nauw samenwerken en slimme keuzes maken wordt steeds belangrijker. Delfland doet extra inspanningen op alle terreinen terwijl de lasten voor bewoners en bedrijven gelijk blijven. Daarmee houden wij vast aan de afspraak in het bestuursakkoord’.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter