Mening
U zegt het maar: Interview wethouder over de Mall

Een verslaggever van de Telegraaf bezocht afgelopen zaterdag onze gemeente. Aanleiding was de verkeerschaos rond de Mall. Naast een aantal bezoekers en omwonenden kwam ook wethouder Astrid van Eekelen aan het woord. Dat de wethouder voor de camera wilde verschijnen verdient wel enige lof. Bij dergelijke media aandacht houden veel van haar collega’s de boot liever af.

De wethouder verdedigde in het interview de beslissing om de Mall op deze plek te bouwen en pareerde de kritiek. De argumenten die zei daarbij gebruikte roepen wel wat vragen op.

Zo probeerde de wethouder te doen voorkomen of het oude Leidsenhage bijna evenveel bezoekers trok als de huidige Mall. Iets dat natuurlijk onzin is aangezien het oude Leidsenhage op haar hoogtepunt 9 miljoen bezoekers trok en de Mall 14 miljoen bezoekers per jaar trekt. Bovendien liepen de bezoekersaantallen van het oude winkelcentrum al jaren terug, dat was immers één van de redenen die de gemeente aanvoerde bij het besluit om de Mall hier neer te zetten.

Andere argumenten die de wethouder aanvoerde waren het goede onderzoek dat vooraf gedaan is, en waarvan inmiddels bekend is dat de gegevens 10 jaar oud waren. En de genomen maatregelen om de verkeerschaos tegen te gaan. Dit zou goede resultaten opleveren, alleen ontbreekt iedere onderbouwing hier voor en weerspreekt het de ervaringen van veel omwonenden, zoals uit de reportage blijkt.

De wethouder sprak ook haar begrip uit voor de zorgen van omwonenden en andere inwoners, maar gaf tevens aan met volle teugen van de mal te genieten.  De wethouder heeft helaas nog niet uitgelegd hoe ze deze wonderlijke combinatie van genieten en zorgen kan combineren. De meeste mensen kunnen niet genieten als zij zich zorgen maken, en maken zich geen zorgen als ze genieten. Wie dit wel doet geniet meestal niet echt, of maakt zich niet echt zorgen.

Het interview is hier terug te vinden: https://www.telegraaf.nl/video/1037397406/woede-om-grootste-winkelcentrum-van-nl-het-is-verschrikkelijk

(Naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter