Activiteiten
Informatiebijeenkomst ‘De Romantische Limes’

Er komt een informatiebijeenkomst over ‘De Romantische Limes’ waar omwonenden en andere geïnteresseerden de gelegenheid krijgen kennis te nemen van het projectvoorstel en indien gewenst erop te reageren. Die bijeenkomst is dinsdag 9 november, vanaf 19.30 uur, in Museum Swaensteyn Herenstraat 101 Voorburg.

In samenwerking met de gemeente en de provincie Zuid-Holland heeft Museum Swaensteyn  meerdere initiatieven ontwikkeld. In 2018 heeft de Romeinenkamer in het museum een metamorfose ondergaan, terwijl in 2019 een Masterplan voor het omgaan met het Romeinse erfgoed is opgesteld. Sindsdien heeft – met vertraging veroorzaakt door Covid-19 – het museum gewerkt aan het ontwikkelen van een eerste uitvoeringscomponent.

Dat is het creëren van een samenhangend programma dat de bezoeker van Park Arentsburgh informatie verschaft over het voormalige Forum Hadriani, een archeologisch rijksmonument dat daar onder de grond ligt. En dat volgens een model, waarbij park noch archeologie worden aangetast. Centraal in het concept van dit plan staat Caspar Reuvens en zijn opgraving van Forum Hadriani in de jaren omstreeks 1830. Vandaar de naam, Romantische Limes.

Het project bevindt zich momenteel planmatig in het stadium van ‘Vooroverleg’, de fase die voorafgaat aan de formele vergunningaanvraag. Aanmelding voor de informatie avond is niet nodig. Maar vanwege de Covid-19 maatregelen zal wel bij binnenkomst gevraagd worden de QR-code te laten scannen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter