Nieuws
Gemeente ziet kansen bij Haags plan Van Alphenstraat

De gemeente Leidschendam-Voorburg ziet kansen in het plan van de gemeente Den Haag om de strook tussen de Van Alphenstraat en het spoor in Voorburg te gaan bebouwen. De kwaliteit van het gebied wordt beter, het is een impuls voor Voorburg-Noord, er komen meer woningen en de Van Alphenstraat wordt een fietsstraat.

Dat bleek gisteravond tijdens een informatiebijeenkomst met gemeenteraadsleden. Den Haag wil 55.000 tot 70.000 vierkante meter vloeroppervlak in het gebied realiseren: woningen, kantoren, bedrijfsruimten en voorzieningen. Leidschendam-Voorburg heeft wel bedenkingen bij de totale omvang van het bouwprogramma en de hoogte van de gebouwen. Ook het parkeren wordt door Leidschendam-Voorburg als probleem gezien aangezien Den Haag auto’s eigenlijk uit het gebied wil weren.

Vast staat al dat het bestaande ‘kijkgroen’ in het gebied verdwijnt. In de plaats daarvan komt wel nieuw groen, ook tussen de bebouwing in, waardoor een aangenaam verblijfsgebied moet ontstaan. De Voorburgse kant van Station Laan van Nieuw Oost Indië krijgt een nieuw aangezicht en wordt ook een echte ‘voorkant’ van het station.

Onduidelijkheid bestaat nog over de participatie van inwoners van met name Voorburg-Noord in de plannen. De gemeente Den Haag wil een Nota van uitgangspunten maken waarover omwonenden dan kunnen ‘adviseren’, doch niet meer dan dat. Daar kan hoogstens nog verandering in komen door een uitspraak van de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter