Activiteiten
100 jaar Piazzolla-hommage door Carel Kraayenhof Quartet

Op vrijdag 3 december brengt Carel Kraayenhof en zijn kwartet in Theater Ludens een hommage aan 100 jaar Piazzolla. Aanvang 20.30 uur. Kaarten kosten 20 euro. Te bestellen via de site van het theater.

Bezoekers worden meegenomen in de wervelende wereld van Astor Piazzolla en de tango. Instrumentale juweeltjes worden afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros. Ter gelegenheid van het 100e geboortejaar van Astor Piazzolla eert het Carel Kraayenhof quartet deze Argentijnse grootheid en ‘redder’ van de Argentijnse tango.

Het Carel Kraayenhof Quartet bestaat uit violist Bert Vos, bandoneonist Carel Kraayenhof, bassist Jaap Branderhorst en pianist Juan Pablo Dobal.Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla de muzikale godfather die zijn hele leven beïnvloed en gevormd heeft. Piazzolla is voor hem de ware held sinds het eerste moment, op een hotelkamer, waarop Piazzolla tegen Kraayenhof zei: ,,Speel eens wat voor me jongen.”

De liefde was wederzijds. Het leven van de grote Hollander met de Argentijnse harteklop blijft voor altijd verbonden met de Argentijnse Maestro. De geliefde tango van Piazzolla, die Kraayenhof ten gehore bracht op het koninklijk huwelijk in 2002, ontroerde velen. Hiermee wist hij Koningin Máxima de beroemde traan te ontlokken.

Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, heeft sinds jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek. Al meer dan 10 jaar reizen deze vier tangueros gezamenlijk over de wereld. (foto Reinout Bos)