Activiteiten
Humanistisch verbond organiseert Socrateslezing Rob Wijnberg

Een hoopvol alternatief, een optimistisch verhaal tegen cynisme en vóór verandering. Dat is het thema van de eerstvolgende Socrates lezing. Dit is een initiatief van het Humanistisch Verbond afdeling Haaglanden. Op 1 december houdt filosoof en journalist Rob Wijnberg de Socrateslezing 2021: een optimistisch verhaal tegen cynisme en vóór verandering, een hoopvol alternatief.

In zijn lezing zal Rob Wijnberg ingaan op de huidige situatie, waarin waarheid steeds meer privébezit wordt. Langzaam maar zeker hebben we allemaal onze eigen feiten. Dat heeft grote gevolgen: solidariteit neemt af en populisme groeit. Kan het anders? Wijnberg is hoopvol. Hij schetst een toekomstig alternatief, gericht op dat wat we met elkaar gemeen hebben. En dat is meer dan we denken.

Sinds 1984 organiseert het Humanistisch Verbond samen met zijn afdeling Haaglanden de Socrateslezing. De lezing geeft commentaar op maatschappelijke ontwikkelingen vanuit een humanistisch perspectief. Bekende Nederlandse en internationale schrijvers, filosofen, wetenschappers en kunstenaars, zowel denkers als doeners, hebben de lezing in de afgelopen jaren uitgesproken.

Rob Wijnberg is filosoof en oprichter van De Correspondent. Hij schreef zes boeken, waaronder Nietzsche en Kant lezen de krant (2009) en Mijn tafelheer is Plato (2010), waarvan samen meer dan 150.000 exemplaren zijn verkocht. In 2022 verschijnt zijn nieuwe boek Voor ieder wat waars.

De lezing wordt op woensdag 1 december gehouden in Theater Diligentia, Lange Voorhout 5, Den Haag en duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Ticketprijzen: 15 euro, leden 10 euro, studenten en minima 7,50 euro.
Ticketverkoop: https://www.humanistischverbond.nl/socrateslezing-rob-wijnberg-een-hoopvolalternatief/

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter