Nieuws
Luxe appartementen en penthouses op plek bank

Op de plaats van de voormalige Rabobank Parkweg hoek Rozenboomlaan in Voorburg komen zestien luxe appartementen en penthouses. De verkoop van de nog te bouwen woningen start nog voor de jaarwisseling. Na de sloop van het bankgebouw wordt in de eerste helft van 2022 met de bouw van het complex dat de naam DE BANK heeft gekregen, gestart. Het gaat om een initiatief van Waaijer Projectontwikkeling, dat het bankgebouw eind 2019 kocht.

Wonen in DE BANK is bedoeld voor levensgenieters die op zoek zijn naar comfortabel en duurzaam wonen in een prachtig, gelijkvloers appartement of penthouse, zo melden de initiatiefnemers. Het woonoppervlak loopt uiteen van circa 55m² tot circa 158m². Per verdieping zijn er maximaal drie appartementen, elk voorzien van grote ramen die voor veel lichtinval en uitzicht zorgen. Elk appartement heeft bovendien een terras.

,,DE BANK is ook wel als urban villa te omschrijven. Met z’n modern-klassieke uitstraling past dit gelaagde appartementengebouw uitstekend in de bestaande omgeving met op de hoek weer een fraai accent, veelal lichte, bakstenen gevels en sfeervolle voortuinen. Bijzonder is de ronding op de kop van het alzijdig georiënteerde gebouw wat een bepaalde zachtheid met zich meebrengt, eveneens passend in de bestaande buurt’’, aldus René Buur van KOW Architecten uit Den Haag, die het ontwerp maakten.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter