Nieuws
Zorgcentrum en -woningen Schakenbosch twijfelachtig

Het is twijfelachtig er op landgoed Schakenbosch in Leidschendam een zorgcentrum komt alsmede 48 tot 64 zorgplaatsen/zorgwoningen. Dat blijkt uit een bericht van wethouder Jan Willem Rouwendal aan de gemeenteraad. Toen de gemeenteraad instemde met de bouwplannen voor het landgoed (325 woningen) werd er van uitgegaan dat het zorgcentrum en de zorgwoningen er zouden komen.

‘Zorgpartijen zijn met elkaar in gesprek om tot een haalbare businesscase voor realisatie van eerstelijns zorgcentrum te komen op Schakenbosch. Het is aan partijen onderling om afspraken te maken. Zo ook tussen welzijns- en zorgpartijen. Samen zoeken zij naar het bereiken van een haalbare business case en invulling van de in de 2017 opgestelde ambities voor de invulling van zorg(wonen) en welzijn’.

Over de zorgwoningen bericht de bestuurder: ‘Het verzoek voor realisatie van zorgwoningen op Schakenbosch is bij de ontwikkelaar bekend. Er heeft zich nog geen partij gemeld die de woningen wil afnemen. Gemeente kan realisatie niet afdwingen. Betreft kwestie van vraag en aanbod tussen zorgpartijen en ontwikkelaar. Hierover zijn tussen gemeente en ontwikkelaar geen privaatrechtelijke afspraken gemaakt’.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter