Nieuws
Oudere LHBTQI+ slecht in beeld

Oudere LHBTQI’+ers zijn slecht in beeld zijn bij de zorg- en welzijnsorganisaties Leidschendam-Voorburg. Blijkbaar voelen zij zich niet vrij om openlijk uit te komen voor wie ze zijn. Daarom worden er trainingen georganiseerd voor medewerkers in de zorg- en welzijnsorganisaties. Deze trainingen leren hen hoe ze de problemen waar regenboogouderen tegenaan lopen beter kunnen signaleren en bespreekbaar kunnen maken.

Dat is de kern van een rapport opgesteld door COC Haaglanden en Woej. Die onderzochten in opdracht van de gemeente hoe het gesteld is met de hulp en zorg rondom deze oudere LHBTQI+ers. Wethouder Floor Kist nam het stuk gisteren in ontvangst uit handen van Anke van den Nouland.

Anne is vrijwilligster bij de Roze Plus Soos. Dit zijn gezellige middagen voor homoseksuele ouderen, die plaatsvinden in wijk- en dienstcentrum de Plint Fredediklaan Leidschendam. ,,Het is altijd wrang om te constateren dat er mensen vanwege een andere geaardheid aangesproken, aangekeken of nageroepen worden. Daar moet nog echt iets aan gebeuren”, aldus de wethouder.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter