Nieuws
Twijfel aan besluit windmolens

B&W speculeren erop dat een na de gemeenteraadsverkiezing van maart 2022 te formeren gemeenteraad, het besluit van de huidige gemeenteraad om de gemeente ‘windturbinevrij’ te verklaren, zal herroepen. Dat blijkt uit een bericht van wethouder Jan Willem Rouwendal aan de gemeenteraad.

De wethouder reageert op een advies van de Stichting duurzaamheid Leidschendam-Voorburg inzake de energie omwenteling. ‘We kennen het besluit van de gemeenteraad om niet verder te gaan met windenergie. Maar is dat op de lange termijn houdbaar? Houdt de discussie open, zolang we nog niet weten of we ons doel kunnen halen met de huidige inzet. In de tussentijd kan ook veel meer ingezet worden op zonne-energie, niet alleen op de daken van panden, maar ook langs de verbindingswegen, de A4 en langs de polder’, aldus de Stichting.

De wethouder: ‘In de raad is een recent besluit over windenergie genomen, dat besluit blijft in stand tot een nieuwe raad eventueel anders beslist. Wat betreft zonenergie worden al de nodige activiteiten verricht om de opwek te bevorderen’. De motie ‘windturbine vrij’ was van GVLV en VVD. Beide partijen (18 stemmen) stemden voor, de overige fracties in de gemeenteraad (zeventien stemmen) tegen.

Recent bleek ook al dat B&W zich niet echt lijken neer te leggen bij een besluit van de gemeenteraad geen nieuwe Vlietbrug in Leidschendam te bouwen. Bij plannen voor Klein Plaspoel Polder werd een kaart getoond waarop de brug in stippellijntjes voor kwam. D66-gemeenteraadslid Peter van Dolen stelde daar vragen over. B&W verklaarden dat er ‘per abuis’ een verkeerde kaart was getoond. Het ging echter om een kaart die  speciaal voor de presentatie van de plannen was gemaakt. GroenLinks-gemeenteraadslid Marie-Christine van der Gronde wil nu nadere informatie van B&W over de zaak.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter