Nieuws
Anti-speculatiebeding gevraagd

De gemeente moet bij nieuwbouwprojecten een zelfbewoningsplicht introduceren voor kopers. Tevens dient er een anti-speculatiebeding te komen waarbij er de koper het gedurende 5 jaar niet is toegestaan om de woning door te verkopen. Daarnaast moet onder zocht worden of zelfbewoningsplicht en anti-speculatiebeding ook toepasbaar zijn voor woningen die verkocht worden door woningcorporaties.

Deze voorstellen heeft D66-gemeenteraadslid Peter van Dolen bij de behandeling van de begroting 2022 van de gemeente, op tafel gelegd. Hij wil bovendien dat er bij nieuwbouwprojecten een verbod komt op de bouw van woningen die meer dan 600.000 euro kosten. Dit vanwege het al bestaande woningtekort, de vergrijzing, de kans dat jongeren weg trekken omdat woningen voor hen te duur zijn, het feit dat er al genoeg woningen zijn in deze prijsklasse en de noodzaak de roep om betaalbare woningen om te zetten in daden.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter