Nieuws
Leidschendamse flats Wooninvest tegen de vlakte

De twee flats van woningcorporatie Wooninvest aan de Nieuwstraat (104-138) en de Venestraat (112-180) gaan tegen de vlakte. Ze staan tussen de Oude Bleijk en de rotonde bij De Tol. Om de woningen leeg te maken hebben B&W de panden op verzoek van Wooninvest tot ‘actiegebied’ op grond van de gemeentelijke huisvestingsverondening bestempeld. Daardoor krijgen de bewoners een urgentieverklaring voor het verkrijgen van een andere sociale woning, mits zij aan de criteria daarvoor voldoen. Wooninvest heeft voor de bewoners een sociaal plan opgesteld. Voor 1 januari 2024 moeten de woningen leeg zijn. Ter plekke wil Wooninvest 64 tot 72 nieuwe sociale huurwoningen realiseren. Men doet dat in een project samen met woningcorporatie ViDomes. ViDomes liet al eerder woningen op de hoek van de Nieuwstraat en Oude Bleijk slopen. Het project staat bekend als ‘De Bres’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter