Nieuws
Kees Verschoor verlaat gemeenteraad

De fractieleider van ChristenUnie-SGP in de gemeenteraad, Kees Verschoor, keert na de gemeenteraadsverkiezing van maart 2022 niet terug. Dat heeft hij zelf bekend gemaakt in een vergadering van de gemeenteraad. Verschoor gaf aan niet meer genoeg gemotiveerd te zijn om door te gaan. Hij schreef dat toe aan wat hij de ‘Nimby (not in my back yard)-gedrevenheid’ noemde: het niet willen delen van levensruimte met anderen. Hij betrok dat op woningbouwprojecten waar omwonenden tegen te hoop lopen. Dit ondanks woningnood. Recent verbrak ChristenUnie de samenwerking met SGP om bij de volgende gemeenteraadsverkiezing eigenstandig te kunnen optreden. Met het afhaken van Verschoor moet de partij een nieuwe voorman zoeken. Jan Willem Rouwendal, lijsttrekker bij de vorige verkiezingen en nu wethouder, is van de SGP.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter