Nieuws
Geen opvang Afghanen

B&W negeren een oproep van de Commissaris der koning, Jaap Smit, om ‘alles te doen om Afghanen te huisvesten’ en daarvoor ‘buiten de gebaande paden te treden en tot onorthodoxe oplossingen’ te komen om Afghaanse vluchtelingen op te vangen. Dat blijkt uit antwoorden die wethouder Floor Kist heeft gegeven op vragen van de gemeenteraadsleden Kees Verschoor en Frank Wilschut (ChristenUnie-SGP). Smit deed zijn oproep na de machtsgreep van de Taliban in Afghanistan. Kist stelt dat de gemeente de handen vol heeft aan de huisvesting van statushouders (asielzoekers die mogen blijven), mensen die uit zorginstellingen komen, dak- en thuislozen en arbeidsmigranten. Daarnaast wordt gekeken naar het realiseren van meer deel- en flexwoningen voor hen. De wethouder wil de afspraken met het COA (orgaan opvang asielzoekers) ook niet aanpassen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter