Activiteiten
Schooljuf Jaimy Ravensbergen schiet met scherp

Als topscorer van ADO Den Haag Vrouwen vorig seizoen had Jaimy Ravensbergen deze voetbaljaargang wat tijd nodig om zich warm te schieten. Met de hulp van een spitsentrainer tekende de toekomstige schooljuf voor haar eerste hattrick in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Het vrouwenvoetbal komt tegenwoordig regelmatig ter sprake in de gecombineerde groep 5 en 6 van de Lucas van Leydenschool in de Sleutelstad. Jaimy Ravensbergen loopt daar momenteel namelijk stage in het derde jaar van haar Pabo-studie aan de Leidse Hogeschool. ,,Ik doe maandag de opening en zoals ik de kinderen naar hun week vraag, doen zij dat ook bij mij, zeker nu er elke zondag wedstrijden live op tv te zien zijn.”

Een paar weken terug kon de spits van ADO Den Haag Vrouwen de klas vertellen hoe zij uitgerekend tegen titelverdediger FC Twente haar eerste hat-trick in de Eredivisie op haar naam had gebracht ( https://twitter.com/ADODHVrouwen/status/1451110615179833346 ). ,,Soms zit het mee”, relativeert zij de wedstrijd waarin zij elke kans verzilverde. ,,Ik scoorde de eerste al in de vierde minuut en dat geeft direct een boost.” Nummer twee werkte zij met de rug over de lijn. De derde noemt zij ,,een echte spitsengoal. Mooi, want daar train ik nu echt op.”

Na tien goals in het vorige seizoen moest Jaimy even geduld hebben voor zij weer het net vond. Dat zij tegen Excelsior met twee voltreffers de ban brak, is mede te danken aan de komst van Richard Knopper als spitsentrainer bij ADO Den Haag Vrouwen. ,,Het is heel fijn dat een specialist ons als trainer kan helpen en begeleiden”, heeft zij al ervaren.

Onder zijn leiding zijn de Haagse spitsen nu elke maandag alleen bezig met afmaken. Jaimy heeft baat bij Knoppers scholing over de techniek van het schieten en de manier waarop keepers reageren. ,,Ik was gewend om snel te beslissen. Nu heb ik meer rust voor het doel, neem de bal eerst goed aan en werk dan af.” Wat haar helpt met de productie, is de klik die zij lijkt te hebben met de nieuwe spelmaker Kirsten van de Westeringh. ,,In het begin was het nog even wennen, maar nu loopt het goed tussen ons”, zegt zij over de ploeggenoot, met wie zij ook uitkomt voor Jong Oranje. ,,Hopelijk kunnen wij dat zo doorzetten.”

Speelt Jaimy sinds haar komst naar de beloften van ADO Den Haag Vrouwen meestal in de spits, bij de meiden van DoCos was zij gewend als nummer 10 het spel vorm te geven. Een voorkeur heeft zij niet echt. ,,Als spits vind ik het nu lekker gaan en ik train ook speciaal om op deze positie beter te worden. Maar het belangrijkste is op welke positie ik het team het beste kan helpen.”

Behalve het voetballen zit ook het lesgeven bij Jaimy in het bloed. ,,Mijn broers zitten allebei ook in het onderwijs, de een op een basisschool, de ander op een middelbare school.” Die roeping hebben zij niet van hun ouders overgenomen. ,,Maar wij hebben onze vader wel allemaal geholpen bij het geven van voetbaltraining. Dan ben je ook een soort juf of docent.” Jaimy vindt het ook leuk voor de groep te staan bij de clinics van de ADO Den Haag Vrouwen Academie. ,,Ik vind het fijn om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge spelers.” Als aanstormend talent heeft zij daar zelf ook de vruchten van geplukt.

Jaimy is inmiddels goed onderweg om schooljuf te worden. ,,Ik heb tot nu toe alles gehaald.” Soms is het wel pittig voetbal en school te combineren. ,,Omdat wij maandag vroeger trainen, moet ik ook eerder weg bij mijn stageplek. Dan is het snel op de fiets naar huis en daarna met de auto naar de training.”

ADO Den Haag Vrouwen ontvangt vrijdag 12 november aanstaande VV Alkmaar in het Cars Jeans Stadion. Kaarten bestellen kan hier: https://app.tckl.nl/share/1m7fj/13392

(Tekst Roeland Gelink. Foto Eric de Wit)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter