Nieuws
Veenpoldersweg Stompwijk in zomer 2022 klaar
De Veenpoldersweg in Stompwijk – de rondweg voor zwaar verkeer rond het centrum – is naar verwachting in de zomer van 2022 klaar; meer dan een jaar later dan gepland. De afgelopen maanden spraken de gemeente en de aannemer intensief met elkaar over de wijze van uitvoering voor de aanleg van de laatste 250 meter van de Veenpoldersweg. Een complex werk, omdat de weg op palen moet worden gefundeerd. De geschatte uitvoeringsperiode is 5 maanden. De weersomstandigheden moeten dan echter niet tegen zitten.
,,Een grote opluchting”, zo omschrijft Astrid van Eekelen de gemaakte afspraken met aannemer KWS. Formeel was de weg al klaar alleen bleek de ondergrond over een lengte van 250 meter voor problemen te zorgen. Dus ging de weg niet open. Tot grote frustratie van Stompwijkers en truckers. Deze laatsten pakken nu regelmatig het fietspad om hun weg toch te kunnen vervolgen.
Na de openstelling van de Veenpoldersweg is Stompwijk verlost van het doorgaand verkeer. Tot die tijd belasten vrachtverkeer en landbouwvoertuigen nog de Doctor van Noortstraat. De wegkwaliteit van deze straat staat het niet toe om er met hoge snelheid te rijden. Daardoor komt de verkeersveiligheid in het geding. Ook de bewoners signaleren dat niet iedereen zich houdt aan de toegestane snelheid van maximaal 15 km per uur. Om hier aandacht voor te vragen, plaatst de gemeente binnenkort beeldborden op meerdere plekken langs de Doctor van Noortstaat. De plannen voor de vernieuwde Doctor van Noortstraat zijn in voorbereiding. (foto KWS)
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter