Nieuws
Nieuw beraad over bouwproject Appelgaarde

Wethouder Floor Kist gaat met ontwikkelaar REP Projects praten om die ertoe te bewegen meerdere alternatieven te maken voor het bouwplan Appelgaarde 2-4 in Voorburg. De bestuurder zal de gemeenteraad binnen een maand laten weten wat de uitkomst van dat overleg – ,,Dat zal nog een heel gesprek worden’’, aldus Kist – is.

Dat is de uitkomst van een beraad in de gemeenteraad over het bouwplan waarover omwonenden zeer ontstemd zijn. Kist gaf eerder aan dat omwonenden over alles mee konden praten doch niet over het aantal te realiseren woningen. Die haakten daarop woedend af. Het bouwplan voorziet nu in drie woontorens op de plek van het leegstaande kantoor Appelgaarde 2-4. In die torens zouden 300 tot 400 woningen moeten komen.

CDA-fractieleider Ron van Duffelen diende een motie in waarin de wethouder werd opgeroepen opnieuw met omwonenden te gaan praten, ook over de indeling van de ‘bouwmassa’. Daarnaast moet gekeken worden naar alternatieven voor de gedachte verkeersafwikkeling en het parkeren in relatie tot de woningbouw.

Indien B&W door omwonenden uitgesproken voorkeuren niet volgen dient de gemeenteraad daarover geïnformeerd te worden, inclusief de motieven voor B&W om zulks niet te doen.

Alleen de PvdA stemde tegen de motie. Volgens gemeenteraadslid Delroy Blokland worden er te veel verwachtingen gewekt richting omwonenden aangezien het bouwvolume een verantwoordelijkheid is van de gemeenteraad die niet naar inwoners afgeschoven kan worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter