Nieuws
Partijen maken lijsten voor gemeenteraadsverkiezing

VVD en D66 hebben een voorlopige lijst opgesteld voor de gemeenteraadsverkiezing van maart 2022. De leden van beide partijen moeten die nog wel bekrachtigen.

Uit de VVD-lijst blijkt dat de zittende gemeenteraadsleden Gerco van der Wal, Bart Eleveld en Harma Aris-van Neuren niet terugkeren. Van der Wal staat helemaal niet meer op de lijst, Eleveld en Aris op onverkiesbare plaatsen (17 en 27).

Fractievoorzitter Louise Kortman, vier jaar geleden nog nummer 3 op de VVD-lijst, bezet nu een negende stek. De liberalen hebben nu acht gemeenteraadsleden.

Uit de D66-lijst blijkt dat Peter van Dolen niet terugkeert na maart 2022. Hij staat niet bij de eerste zeven namen. D66 heeft nu vier gemeenteraadsleden.

Bij VVD (Astrid van Eekelen), GBLV (Bianca Bremer), GroenLinks (Marie-Christine van der Gronde) en D66 (Wouter Jorissen) zijn de lijsttrekker nu al bekend. CDA (in 2018 huidig wethouder Juliette Bouw), PvdA (in 2018 inmiddels vertrokken wethouder Nadine Stemerdink) en ChristenUnie-SGP (in 2018 huidig wethouder Jan Willem Rouwendal) is men nog zoekende.

De conceptlijst van de VVD: 1. Astrid van Eekelen, 2. Ole Heil, 3. Sabrina van den Heuvel,
4. Philip van Veller, 5. Laurens van der Linden, 6. Jeroen Brokke, 7. Guus Beek, 8. Jack Voortman, 9. Louise Kortman – de Wit, 10. Rick de Klerk, 11. Nicole van de Hoeve, 12. Annemiek Holtjer, 13. Drago Grguric, 14. Adrey Calje, 15. Cecile Goebel, 16. Mendy van Veen, 17. Bart Eleveld, 18. Bob Snelle, 19. Eva Gobits, 20. Rudolf Quarles van Ufford, 21. Boaz Pat-El, 22. Brigit Steerneman, 23. Martijn Bruijstens, 24. Vincent Kort, 25. Anneke de Widt – Nieuwenhuizen, 26. Hanneke Kadijk, 27. Harma Aris – van Neuren.

De conceptlijst van D66: 1. Wouter Jorissen, 2. Mahjoub Mathlouti, 3. Charlotte Bos, 4. Alexander Hielkema, 5. Frans van der Avert, 6. Lisa Vogelaar, 7. Leo van der Pol.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter