Nieuws
Reflecterende kantmarkering maakt fietspaden veiliger
De provincie heeft op bijna 200 kilometer fietspad buiten de bebouwde kom duurzame kantmarkering aangebracht. Kantmarkering vergroot, zeker in het donker of bij slecht weer, de veiligheid voor de fietser. Nu het steeds vroeger donker wordt, is dat wel zo prettig.
Steeds meer mensen pakken de fiets, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer. En dat is positief, want fietsen is goed voor de gezondheid en het milieu en meer mensen op de fiets betekent minder file in de provincie. Het is dan wel van belang dat je veilig kunt fietsen, ook in het donker nu de dagen korter worden. Daarom heeft de provincie op bijna 200 kilometer fietspad kantmarkering aangebracht, een grote klus waar bijna 4 maanden aan gewerkt is.

Kantmarkering levert een bijdrage aan het voorkomen van fietsongevallen, zoals bermongevallen en botsingen met een trottoirband. Door kantmarkering zijn de randen van het fietspad beter zichtbaar, en ook het verloop van het fietspad. Hierdoor kunnen fietsers beter koers houden en blijven ze vaker in de ‘veilige zone’ van het fietspad rijden. Ook bij daglicht heeft kantmarkering een meerwaarde voor (met name oudere) fietsers met een visuele beperking. (foto Prov. ZH)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter