Mening
U zegt het maar: Voor wie?

De online verkoop van een aantal nieuwbouwhuizen in Stompwijk is gestart. Het betreft het eerste woningbouwproject in vele jaren in dit deel van de gemeente. Juist vanwege het gebrek aan betaalbare woonruimte trekken jongeren massaal weg uit Stompwijk. En de oudere bevolking kan binnen het dorp niet verhuizen omdat er ook voor hen geen alternatief verblijf is.

Bij het bouwproject gaat het om 33 woningen aan de Westeinderweg. Maar die dacht dat zij bedoeld waren voor de Stompwijkers met een smalle beurs komt bedrogen uit. Er verschijnen vier woningen in twee blokken van twee onder één kap. Vraagprijs, met inpandige garage, 840.000 euro.

Daarnaast worden er negen ééngezinswoningen met varanda neergezet. Vraagprijs 550.000 euro. En dan komen er nog 12 ééngezinswoningen zonder varanda. Die kosten minimaal 530.000 euro per stuk.

Dat dit soort prijzen voor de Stompwijkers onbetaalbaar zijn, is kennelijk bij niemand opgekomen. B&W en de gemeenteraad gingen juichend akkoord met het bouwplan. Eindelijk gebeurde er iets in Stompwijk als het op woningbouw aan kwam.

De vraag voor wie die woningen eigenlijk worden gebouwd, werd niet gesteld. Daar doet ook het feit dat er in het bouwplan eveneens acht sociale woningen zijn opgenomen, niets aan af. Dat is een druppel op de gloeiende Stompwijkse plaat. Waarbij bovendien ook nog maar moet worden afgewacht wie die sociale woningen krijgen. Een voorkeursrecht voor Stompwijkers is er immers niet.

(naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter