Nieuws
Valerie en Faith winnen Vredesposterwedstrijd

Ook dit jaar was het weer spannend tijdens de finale van de Vredesposterwedstrijd, georganiseerd door Lionsclub Voorburg en Lionsclub Voorburg Prinses Marianne. In de Bibliotheek aan de Vliet werden de winnaars bekend gemaakt. De vakjury had de zware taak om uit 23 posters de winnende te bepalen, wat na veel wikken en wegen is gelukt. Men keek naar originaliteit, uitbeelding van het thema en kunstzinnigheid en zo werd de poster van Valerie Coesmans van de Nieuw Vreugd en Rustschool uitgekozen als winnaar van de vakjuryprijs.

Tijdens de expositie van de vredesposters kon iedereen in de bibliotheek stemmen op zijn of haar favoriete poster. Meer dan 460 stemmen werden door de Lions geteld om uiteindelijk te bepalen wie de winnaar van de publieksprijs zou worden. De meeste stemmen voor de publieksprijs gingen naar Faith van Daalen van de Prof. Casimirschool.

Tijdens de bekendmaking van de winnaars zaten de tekenaars van de posters vol spanning in een grote kring. Er waren enkele andere kinderen en volwassenen aanwezig om hen te steunen. Lion Bob Wesselius: ,,Wereldwijd doen ruim 500.000 kinderen in 200 landen mee. Het thema van dit jaar luidt: ‘We Are All Connected, We Zijn Allemaal Verbonden’. De deelnemers moeten hun gedachten bij dat thema in beeld uitdrukken zonder het gebruik van letters en cijfers. Een moeilijke opgave dus.”

Na de bekendmaking van de winnaars door wethouder Juliette Bouw namen de twee winnaars vol trots hun prijs in ontvangst: een prachtige tekendoos. De twee winnende vredesposters doen nu mee aan de volgende ronde: de wedstrijd van alle posters voor heel Nederland.

De bijna 400 deelnemers van de Vredesposterwedstrijd in Voorburg zijn scholieren van groep 8 van Nieuw Vreugd en Rust, Sint Maartensschool, De Vijverhof, De Driemaster, Groen van Prinsterer, Professor Casimirschool, De Lusthofschool en Cascade. (foto Jaap Stelling)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter