Nieuws
Bodemvervuiling weg door parkeergarage

De aanleg van een ondergrondse parkeergarage bij de Herenstraat 42 en omgeving in Voorburg zorgt ervoor dat een ernstige bodemvervuiling ter plaatse verdwijnt. De grond is tot 3,5 meter diepte vervuild met olie afkomstig uit lekkende pijpleidingen en tanks. Het gaat om een gebied van 850 vierkante meter. Dat blijkt uit stukken van de Omgevingsdienst Haaglanden (ODH). Naast het ontgraven van de vervuilde grond en de afvoer ervan moet de vervuiling van het grondwater worden aangepakt. Dat gebeurt door het oppompen vanwege de bouw van de ondergrondse parkeergarage. Uiteindelijk ontstaat zo een stabiele situatie, mede geholpen door de betonnen vloeren en wanden van de parkeergarage. De garage is onderdeel van het zogenoemde Plan Waaijer voor de bouw van een supermarkt en woningen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter