Nieuws
Groentip: Aanplanten, juist nu
Een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ‘De groenploeg van Stadsbeheer is momenteel druk in de weer (en wind) met de aanplant van vaste planten, struiken en bomen. Daarmee profiteren ze van het seizoen. In het voorjaar planten doen ze niet graag. De afgelopen jaren bleken hele droge lentes. Wekenlang moeten de planten dan water krijgen, een arbeidsintensieve klus. Nu in de herfst regent het meer dan in het voorjaar en is de luchtvochtigheid hoog. De nachten zijn lang en de hele atmosfeer is dampig nat. Stadsbeheer kan daarom nu de gieter laten staan en dat scheelt veel werk.
Deze foto is genomen op de Parkweg te Voorburg rondom het milieupark is een heg geplant die bestaat uit 3 inheemse soorten. Meidoorn, Liguster en Hondsroos. Nog een paar jaar geduld en dan is de haag een prima biotoop voor heggenmus en winterkoning. Op onderstaande link staan goede tips waarom planten in het najaar een grandioos idee is’.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter