Activiteiten
Kindertheater, film en cabaret in Ludens

Dit is het programma voor de komende tijd van Theater Ludens. De kassa is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag tussen 14 en 16 uur en een uur voor aanvang van alle voorstellingen. Kaarten kunt u ook reserveren en bestellen via www.theaterludens.nl

Donderdag 18 november: Film / Instinct / Nederland 2019. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas € 8,00.

Drama van Halina Reijn. Met o.a. Carice van Houten, Marwan Kenzari, Marie-Mae van Zuilen, Ariane Schluter en Pieter Embrechts. Psychologisch drama over de ervaren psycholoog Nicoline (Van Houten), die gaat werken in een tbs-kliniek. Daar mag ze bepalen of Idris (Kenzari), die behandeld wordt voor ‘seksuele delicten met een extreem gewelddadig karakter’, met onbegeleid verlof mag of niet. Sterk regiedebuut van actrice Halina Reijn, waarin ze met de destructieve Nicoline een filmpersonage heeft gecreëerd dat zowel slachtoffer als dader is. Wat getuigt van eigenzinnigheid en lef in tijden van #MeToo. Eerste film van het door Reijn en Van Houten opgerichte productiebedrijf Man Up werd onder meer bekroond op het festival van Locarno en was de openingsfilm van NFF2019.

Vrijdag 19 november: Concert /  Flip  Noorman /  Flip Noorman zingt Leonard Cohen. Aanvangstijd 20.30 uur . Toegangsprijs € 20,00.   

Na het overlijden van Leonard Cohen in 2016 bracht Flip Noorman eenmalig een hommage aan zijn grootste inspiratiebron in Paradiso. Na vele verzoeken om het toch niet bij die ene keer te laten, zwichtte Flip ervoor   het programma ook in het theater te brengen. Dit resulteerde in een volledig uitverkochte theatertournee. Bijgestaan door zijn band ‘De Noormannen’ brengt Flip wegens succes dus nog één keer zowel de originele liedjes van de meester als een aantal vertalingen van zijn eigen hand.

Zaterdag 20 november: Cabaret /  Stefano  Keizers  /  Hans Teeuwen. Aanvangstijd 20.30 uur.  Toegangsprijs € 19,50.  

Zijn tweede theatervoorstelling ‘Sorry Baby’ werd lovend ontvangen. Hij is veel op tv en werd de publiekslieveling van de kijkcijferhit  ‘Het Perfecte Plaatje’. Niemand lijkt meer om  Stefano  heen te kunnen. En dat komt goed uit. Want hij komt terug in de theaters met zijn derde voorstelling: HANS TEEUWEN.

Zondag 21 november: Jeugd /  Jansen en de Boer / Een ober van niks (4+) . Toegangsprijs 10,00 (familieticket mogelijk, zie website) . Aanvangstijd 14.00 uur .   

Er was eens een ober van niks. Hij deed heel erg zijn best om een goede ober te zijn, maar het wou niet lukken. Alles ging altijd verkeerd. Hij struikelde en duikelde, knoeide en kliederde op elke gast. Tomatensoep op een blouse, spaghetti in het haar, de erwtjes over de grond. Zachtjes mompelde hij dan “sorry” en deed nog beter zijn best. Als hij dan toch weer ondersteboven de zaak doorgleed en taart op iemand knoeide, stonden de gasten kwaad van tafel op: “Wat een prutsober!” Het restaurant werd iedere avond leger. Tot er ten slotte niemand meer door hem bediend wilde worden. Of toch wel?   Een ober van niks (4+) is een muzikale voorstelling met poppen, gebaseerd op het gelijknamige boek van Tjibbe Veldkamp, uitgegeven door Ploegsma, Amsterdam.

Donderdag 25 november: Cabaret (try-out)/ Functie elders, oudejaarsconference Vincent Bijlo. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,50 .    

Vincent Bijlo zou dit seizoen de voorstelling ‘Anders’ hebben gespeeld maar Corona gooide roet in het eten. Dus dan moet je wat ‘anders’, dacht Vincent. En dus komt hij voor seizoen 21/22 met een Oudejaarsconference onder de titel ‘Functie Elders’. Hoe kan het ook anders.   Het wordt een show met verrassende omtzigten die zich afspeelt in Bijlo’s mondkapjesmuseum, mede mogelijk gemaakt door Sywert van Lienden. Hij bezit inmiddels exemplaren die door talloze prominenten gedragen zijn. Zijn pronkstuk is het mondkapje dat minister Ollongren bij zich had toen ze halsoverkop het Binnenhof verliet nadat ze te horen had gekregen dat ze positief getest was op corona. Dat kapje, en dat mapje, dat ze onder haar arm had, veranderden de politiek voorgoed. Of toch niet? Het jaar zal het leren.  2021, het jaar waarin het nieuwe normaal weer langzaam het oude werd, waarin we weer dichter bij elkaar kwamen en er weer heel voorzichtig geknuffeld kon worden. Tabee  lockdown, doei avondklok, hallo hand op je schouder, kneep in je wang. We zijn er weer!   De afgelopen jaren was Vincents  Oudejaars ook de Oudejaarsconference op NPO Radio1. PS: Aan de inhoud van de voorstelling heeft Vincent vooralsnog geen actieve herinneringen.

Vrijdag 26 november: Cabaret / Soundos / The Comeback Kid. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,00.

You  love her or you hate  her! Maar niemand kan om haar heen. “Soundos  is een krachtige persoonlijkheid, wen er maar aan,” schreef NRC. Dus daar is ze weer: Soundos  El Ahmadi. Comedian. Actrice. Covergirl. Tafeldame. Roastkoningin. Luis in de pels van racisten en populisten. Dictator van haar eigen Instagram. Finalist van ‘Wie is de mol’  en ‘ Expeditie Robinson’. De eerste Nederlandse vrouw met een Netflix Special. Harder werken, zichzelf blijven en nóg beter worden, dat is wat ze doet. Vallen en weer opstaan. Altijd. En ze gaat met twee middelvingers in de lucht door het leven.   Na haar door het publiek en de pers hooggewaardeerde voorstelling ‘Niets te verliezen’ komt Soundos terug naar het theater met ‘Comeback Kid’. En geef het maar gewoon toe: You love her!
Cabaretier  Soundos  El Ahmadi is al meer dan 10 jaar lid van het bekende gezelschap Comedytrain en draait al jaren met succes mee in de cabaretwereld. Na de voorstellingen ‘Soundos Aangenaam’, ‘Er is geen Plan B’, ‘Geboren Met Ervaring’ en ‘Niets te verliezen’  staat ze aankomend theaterseizoen met ‘Comeback Kid’ op de planken!

Zaterdag 27 november: Cabaret / Wim Daniëls / Koken met taal . Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,00 .

Letters, woorden, zinnen, leestekens, ze zijn als de ingrediënten voor het bereiden van een maaltijd. In dit geval is taalexpert en graag geziene gast in talkshows,  Wim Daniëls, de kok, de taalkok, die in zijn  voorstelling ‘Koken met taal’ laat zien wat er allemaal voor lekkers gemaakt kan worden met taal. Hij schotelt de verrukkelijkste taalgerechten voor,  niet alleen voor fijnproevers, maar voor iedereen. En zijn programma ligt nooit zwaar op de maag. Een avond genieten van wat de taal te bieden heeft.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter