Nieuws
Eind november besluit sloop Voorburgse woningen

Eind november wil woningcorporatie Wooninvest een besluit nemen over de toekomst van 96 woningen in de Prins Hendrikstraat/Emmastraat/Oranje Nassaustraat in Voorburg. Er liggen drie opties: groot onderhoud en verbetering; top renovatie; sloop en nieuwbouw. Een combinatie van de laatste twee opties is ook mogelijk waarbij het middenstuk wordt gesloopt en de randen worden gerenoveerd. Bij sloop en nieuwbouw komen er mogelijk 104 woningen terug. Alle huidige bewoners krijgen een passende woning in de drie straten bij top renovatie dan wel sloop/nieuwbouw.

Dat heeft wethouder Jan Willem Rouwendal de gemeenteraad bericht. De bewoners willen het liefst dat achterstallig onderhoud wordt aangepakt gecombineerd met een verbetering van hun woningen. Wooninvest neemt die optie echter niet over. De bewoners zijn het meest bevreesd voor sloop/nieuwbouw gezien de lange duur en een te verwachten huurverhoging na terugkeer. Zij vrezen dat de sociale cohesie in de buurt verloren gaat.

De wethouder stelt dat hoe dan ook het tuindorpachtige karakter van de straten behouden moet blijven. Tuinen dienen gespaard te worden. Voor elke woning moet er een parkeerplek zijn: half op de stoep dan wel door aanleg van parkeervakken. Een combinatie van beiden kan ook. De rooilijnen kunnen naar achteren of naar voren ‘springen’. Bij hoekpanden zijn extra etages denkbaar. In de Emmastraat zou éénrichtings verkeer kunnen komen. Mogelijk ook in de Prins Hendrikstraat.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter