Nieuws
U zegt het maar: Kerstengelen gezocht

‘Engelen wonen overal. Het zou zomaar kunnen dat je ze kent en tegenkomt. Misschien wel in mensengedaante: iemand die er onverwacht voor je is. Word ook een engel voor een ander en maak juist in deze tijd zichtbaar, dat de hemel op aarde is gekomen! Engelen zijn hard nodig. Even wat aandacht, een kleine verrassing, een mooi gebaar op een manier die in deze adventstijd past. Daarom organiseren we als Martiniwijkgemeente dit jaar weer een Kerstengelenproject. Het project loopt in de week voor Kerst (13 december – 24 december 2021), met als doel omzien naar elkaar.

Je kunt een ‘Kerstengel’ zijn voor iemand anders die je met een klein gebaar bemoedigt en verrast. Iedereen, kind of volwassene, kan zich aanmelden als Kerstengel. Of met het hele gezin! Door je aan te melden als Kerstengel krijg je de kans iemand blij te maken met een attentie op een manier die je zelf kunt invullen.

Waar kun je aan denken bij zo’n attentie? Het gaat om wat je geeft van jezelf. Het gaat om het gebaar, niet om de hoeveelheid en zeker niet om geld. Tekeningen, een mooi gedicht, iets lekkers, een bloemetje, een bezoekje enzovoorts. Gewoon één keer een aardigheidje. Iets wat je zelf ook fijn zou vinden om te krijgen. Zo kun je in de adventstijd veel betekenen voor een ander.

Iedereen komt voor een Kerstengel in aanmerking. Ouderen, jongeren, kinderen, zieken, stille peinzers en drukke baasjes, verdrietige en opgewekte types. Gewoon iedereen die om wat voor reden dan ook extra aandacht verdient. Ken jij zo iemand? Schroom dan niet om de persoon aan te melden als ontvanger.
Doe mee en meld je aan als Kerstengel! Geef je uiterlijk woensdag 29 november op via kerstengelmartini@gmail.com Meld in je mail je naam en adres. (Op het mailadres kun je ook iemand opgeven om een Kerstengel te ontvangen).

We vragen je adres, om je zo mogelijk te koppelen aan een gemeentelid dat bij je in de buurt woont. Vanaf 9 december wijzen we elke Kerstengel een ontvanger toe. Als Kerstengel zoek je voor 25 december eenmalig contact met je ontvanger’.

(Kerstengel-werkgroep)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter