Nieuws
Gesprek over nieuwe plek glasvezelstation

Wethouder Jan Willem Rouwendal heeft gesproken met bewoners van de Nassaulaan Leidschendam over de plek van het verdeelstation voor glasvezel in hun buurt. Ruim twee weken geleden is begonnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk in de wijk, waarbij dit glasvezelstation geplaatst werd in een plantsoen.

Wethouder Rouwendal: ,,Ik vind het heel vervelend dat de bewoners zich overrompeld voelden door het plaatsen van het glasvezelstation zo prominent tegenover hun huis. Namens de gemeente heb ik mijn excuses aangeboden voor deze gang van zaken. We gaan nu samen met de bewoners kijken naar een andere plek waar zij zo weinig mogelijk gezichtshinder van het glasvezelstation hebben. Alle direct omwonenden van het plantsoen ontvangen vandaag een brief. Hierin staat hoe zij hun voorkeur voor een goede plek kunnen aangeven. Dit zal zo ook gebeuren bij eventuele volgende verdeelstations.”

De gemeente verwacht over een week duidelijkheid te kunnen geven over de nieuwe plek voor het glasvezelverdeelstation in de wijk. Dit station is nodig als centraal punt in de wijk om diensten te kunnen leveren over het glasvezelnetwerk.

De gemeente werkt mee aan de aanleg van een glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt het netwerk aan. Glasvezel is krachtig internet waarbij veel hogere snelheden kunnen worden bereikt dan met bestaande netwerken. Om dit mogelijk te maken is per wijk een glasvezelstation nodig.

De gemeente neemt in het vervolg het voortouw in de participatie met buurtbewoners en andere belanghebbenden bij het bepalen van de locaties voor glasvezelverdeelstations. Hiermee wil de gemeente voorkomen dat er zich nogmaals een situatie voordoet als rond de Nassaulaan. Informatie over het glasvezelnetwerk www.lv.nl/glasvezel (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter