Nieuws
CDA-gemeenteraadslid haalt uit naar GBLV en fractieleider

CDA-gemeenteraadslid Jan Hendriks heeft op twitter een keiharde aanval gedaan op zijn collega van GBLV, Frank Rozenberg. Hendriks beticht de fractieleider van de grootste oppositiepartij van ‘smerig’ gebruik van de politiek. Dat heeft GBLV zelf volgens Hendriks ook door. Die partij voert Rozenberg naar zijn mening dan ook af. ‘Opgeruimd staat netjes’. Verder noemt de CDA’er GBLV ongeschikt om deel te nemen in een nieuw te vormen college van B&W na de gemeenteraadsverkiezing van maart 2022.

Aanleiding voor het geheel vormt een tweet van Hendriks waarin hij Rozenberg aanhaalde toen die sprak over problemen met schoolkinderen in Leidschendam-Noord. Het citaat van Rozenberg luidde: ‘We hebben straks na de verkiezingen een wethouder op dit dossier nodig die durft door te pakken’. Waarop Hendriks aanvulde: ‘De opvolger moet bereid zijn de armen uit de mouwen te steken en om met zijn enkels in de modder te staan. Je kan dan als wethouder echt scoren op dit dossier’.

Het feit dat Hendriks het citaat van hem op twitter gebruikte bracht Rozenberg tot deze tweet: ‘Neemt CDA Leidschendam-Voorburg in de persoon van Jan Hendriks hier nu afstand of afscheid van hun eigen wethouder Juliette Bouw als projectwethouder Versterking Leidschendam-Noord?’

Hendriks in een eerste reactie daarop: ‘Wat een flauwekul om koppeling van verschillende uitspraken op verschillende vragen te koppelen. Goed dat Rozenberg door GBLV is afgevoerd’. Later paste hij die reactie aan: ‘Politiek wordt door sommigen smerig gebruikt. Koppelen van uitspraken uit verschillende gesprekken bijvoorbeeld. Rozenberg is daar een meester in. GBLV heeft dit ook door en voert hem dan ook politiek af. Opgeruimd staat netjes’.

Ook GBLV-lijsttrekker en gemeenteraadslid Bianca Bremer heeft zich via twitter in de discussie gemengd. ‘Op belangrijke dossiers als onderwijs, jeugd en zorg moet je als wethouder gewoon heel goed je werk doen. Ik sta dan ook versteld van de opmerking van Jan Hendriks dat je goed kunt scoren. Het gaat hier om kinderen. Niet om een wedstrijd’. Hendriks’ reactie: ‘Het lijkt me goed om mijn hele interview eens daar te nemen. Dan weet je gelijk waarom GBLV ongeschikt is voor een college’.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter