Nieuws
Jarige Rotary Voorburg trakteert Jonge Helden

Rotary Voorburg bestaat 75 jaar. Om dit te vieren steunt het de Jonge Helden van stichting Woej. Jonge Helden zijn jongeren die zorgen voor een naaste. Dit kan hun vader, moeder, broertje of zusje zijn, die zorg nodig heeft vanwege een beperking, ziekte, verslaving of psychische problemen. Door hun taken als mantelzorger kunnen Jonge Helden moeilijk het onbezorgde leven leiden dat zij verdienen als kind.

Eén op de vijf jongeren groeit op met zorgtaken voor een ander. Officieel heten ze jonge mantelzorgers, maar in Leidschendam-Voorburg heten ze Jonge Helden. Jonge Helden verdienen onze en uw steun. Rotary Voorburg wil meer bekendheid genereren voor de Jonge Helden. En geld inzamelen zodat de Jonge Helden ook eens zelf in het middelpunt staan en kunnen ontspannen met een uitje, excursie of feest.

Om deze Jonge Helden te steunen organiseert Rotary Voorburg een beker-actie. Deze actie gaat van start met de overhandiging van de eerste speciale reisbeker aan burgemeester Jules Bijl. Dat gebeurt op zaterdag 27 november om 11 uur nabij de Oude Kerk, Herenstraat Voorburg. Op alle zaterdagen tot Kerst verkopen Rotary-leden op diverse plekken in het Huygenskwartier Voorburg speciale reisbekers, al dan niet gevuld met warme chocolademelk. Ook is de speciale beker te koop bij enkele winkeliers, zoals bij lunchroom Aan de tafel en bij kaaswinkel Proefhuys. De bekers inclusief warmhouddeksel kosten tien euro per stuk. De netto-opbrengst van de actie gaat geheel naar het jubileumdoel: het project Jonge Helden.

Jonge Helden zijn mantelzorgers, vandaar dat op de reisbeker een afbeelding van een mantel is geplaatst. Inspiratie voor de afbeelding vond Rotary in het beeld ‘de Mantel’ bij het gelijknamige zorgcentrum in Voorburg. Dit beeld is gemaakt door de Voorburgse beeldhouwer Frans Kokshoorn (1947-2021), ook jarenlang  lid van Rotary Voorburg.

.


 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter