Nieuws
Vragen over vier sporen Den Haag CS – Gouda

Een publicatie van Vlietnieuws over het viersporig worden van de verbinding tussen Den Haag CS en Gouda via Station Voorburg heeft tot vragen aan B&W geleid van GBLV-gemeenteraadslid Monica Velù.

‘Uit de media heeft onze fractie vernomen dat de Provincie een ruimtelijke reservering gemaakt heeft om het aantal sporen richting Gouda uit te breiden met twee sporen, naar totaal vier sporen. Dit betekent een reconstructie van station Voorburg. Graag ziet de fractie van GBLV de volgende vragen beantwoord:

= Is het college van B&W bekend met deze ruimtelijke reservering van de provincie (ook als partij in de aanleg van de hoogwaardige openbaar vervoerverbinding Binckhorst) met uiteindelijk doel de aanleg van een bovengrondse (light)rail verbinding richting Zoetermeer en Gouda?

= Wat weet het college van B&W inmiddels over het eigendom van de strook langs Huygens Hofwijck? En is hiervan een kaart beschikbaar?

= Is de provincie op de hoogte van de wens van de gemeenteraad van Leidschendam- Voorburg dat Opa’s veldje, Huygens Hofwijck en de scouting behouden moeten blijven in hun huidige vorm? En dat de voorkeur van onze gemeente ligt bij een ondertunneling van de verbinding richting Zoetermeer?

= Heeft de provincie informatie met het college van B&W gedeeld over de inpasbaarheid van twee extra sporen? Is hierover ambtelijk, dan wel bestuurlijk overleg?

= Is de Metropoolregio Rotterdam Den Haag hierbij ook betrokken?’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter