Nieuws
U zegt het maar: Hoe ‘inbraakproof’ is uw huis?
‘Een hoge heg of een onverlicht portiek of voorportaal. Ideale situaties voor een inbreker. Hij kan zich verstoppen en is in het donker slecht te zien voor voorbijgangers. Niemand die hem stoort. Kijk eens kritisch naar uw eigen huis. Snoei op tijd uw heg en sluit tijdschakelaars aan op uw binnen- en buitenverlichting.
Inbrekers slaan graag toe als u niet thuis bent. U kunt er met eenvoudige oplossingen voor zorgen dat het lijkt alsof u er wel bent. Bijvoorbeeld door via een tijdschakelaar lampen te laten branden en de tv of radio aan te doen. Ook koffiekopjes op tafel laten staan, geeft een bewoonde indruk. Bent u wat langer weg, vraag buren dan om een oogje in het zeil te houden en om uw post te verwijderen. Inbrekers letten namelijk goed op zaken zoals een volle brievenbus, want zo weten ze dat je op vakantie bent. Kijk voor meer preventietips op: https://www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.html ‘.
(Politie LV, foto politie)
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter