Mening
U zegt het maar: Spijtoptant

‘Met veel aandacht las ik het alarmerende bericht in Vlietnieuws van  21 september met als kop ‘Luchtvervuiling jaarlijks 50 tot 60 doden in Leidschendam-Voorburg’. Dit zijn de gevolgen van luchtvervuiling door het verkeer, houtstook, vuurwerk, scheepvaartverkeer en het roken door anderen. Dit heeft Frans Kets aan een commissie van de gemeenteraad voorgerekend. Kets is natuurkundige en zet zich in voor het verbeteren van de luchtkwaliteit als adviseur van de gemeente.

De heer Kets pleit voor allerlei maatregelen om deze vervuiling tegen te gaan waaronder: snelheidsbeperking voor auto’s, scheepvaartverbod, verbod op houtskool en maatregelen tegen het roken.

Wat mij verbaast is dat de heer Kets, destijds cum laude afgestudeerd als geo-wetenschapper, maar liefst  32 jaar lang als onderzoeker heeft gewerkt in dienst van Royal Dutch Shell. Hij zou dus kunnen weten wat de milieugevolgen van de olie- en gasindustrie kunnen zijn.

Nu is hij gepensioneerd en geniet van een pensioen in een aardig stulpje in een van de betere wijken van Leidschendam-Voorburg met helaas als nadeel de nabijheid van de vervuilende  A12,  A4 en de Rotterdamse baan. Het spreekwoord ‘Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald’ is dus niet van toepassing op de langdurige Shell carrière van de heer Kets. Het advies van heer Kets kunnen we dan gerust met een korreltje zout nemen (ook ongezond!)’.

(Naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter