Nieuws
Sloop- en bouwplannen Stompwijk

Het voormalige Dorpshuis in Stompwijk, Zustersdijk 18, gaat begin 2023 tegen de vlakte. In hetzelfde jaar wordt ook het multifunctionele gebouw aan de Van Santhorststraat gesloopt. Dat heeft wethouder Jan Willem Rouwendal de gemeenteraad te kennen gegeven.

Aan de Zustersdijk voorziet de wethouder woningbouw – het liefst sociale huurwoningen – met eventueel ruimten voor maatschappelijke functies erbij. Als tijdelijke ‘oplossing’ voor het terrein noemt Rouwendal de bouw van tiny houses, aanleg parkeerplaatsen, aanleg moestuin, aanleg parkje.

In de Van Santhorststraat moeten appartementen in de sociale sector komen. De gemeente wil daartoe nog dit jaar een overeenkomst sluiten met woningcorporatie ViDomes.

In 2023 moet de bouw van 32 woningen en parkeerplaatsen Dr. van Noortstraat 94-98 / 120-122 starten, zo meldt Rouwendal verder. Het gaat om 24 grondgebonden huizen en acht appartementen. Ze zijn bestemd voor mensen die een relatie met Stompwijk hebben. De parkeerplaatsen zijn ook gedacht voor bezoekers van het Dorpspunt. Om de ontwikkeling mogelijk te maken verkoopt de gemeente enkele kleine stukjes grond in het gebied.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter