Het sloopwerk van het oude schoolgebouw van basisschool de PiusX, Heeswijkstraat Voorburg-West, en het archeologisch onderzoek is afgerond. Nu wordt het terrein klaar gemaakt voor de start van de bouw en wordt een aantal bouwketen geplaatst. In de week van 6 december start het heiwerk. Dit wordt gedaan met een trillingvrije methode met schroefpalen waar beton in wordt gestort.
Het gebouw wordt voor een groot deel gebouwd met onderdelen die op een andere locatie worden gemaakt en op locatie in elkaar worden gezet. Om de veiligheid te garanderen wordt een bouwzone ingericht die wordt afgezet met hekken. Een deel van de stoep en parkeerplaatsen wordt voor sommige werkzaamheden tijdelijk afgezet.
Als gehoor wordt gegeven aan het verzoek om parkeerplekken vrij te houden op bepaalde dagen, kunnen deze flexibel ingezet worden en beschikbaar worden gesteld voor buurtbewoners om te parkeren wanneer het gebruik van de parkeerplekken voor de veiligheid van de bouw niet nodig is. Zo kunnen de afsluitingen zo minimaal mogelijk gehouden worden en probeert de aannemer overlast te beperken. (foto gemeente LV)