Nieuws
Brandweer vraagt aandacht voor CO-melder

De brandweer Leidschendam-Voorburg brengt een opmerkelijk verhaal; ‘Een CO-melder redde het leven van Wieteke, de CO-vergiftiging was veroorzaakt door een combinatie van slechte verbranding van onze kolenkachel en een windstille, mistige avond waarop de rook geen kant op kon’.

Wieteke en haar man hadden voor de gezelligheid de kolenkachel aan gezet. In slaap gevallen op de bank werden zij opgeschikt door het alarm van de CO-melder. Ze bedachten zich geen moment: “Ik rukte ons kind uit bed, terwijl ik ondertussen 112 belde.” De brandweer was snel ter plaatse en het gezin werd naar het ziekenhuis gebracht. Allemaal met een CO-vergiftiging.
De combinatie van de slechte verbranding van de kolenkachel en de windstille mistige avond bleek de boosdoener. ,,Het had zomaar heel anders kunnen aflopen. Daarom wil ik iedereen meegeven om een CO-melder te kopen.”
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter