Nieuws
Vandaag winteroefening ProRail, NS en anderen

ProRail, vervoerders en aannemers bereiden zich voor op winters weer.  Men heeft alle wisselverwarmingen geïnspecteerd en waar nodig gerepareerd.  NS neemt extra maatregelen om de bestendigheid van treinen tegen winterse omstandigheden verder te verbeteren. En ProRail maakt werk van het beter prioriteren van storingen. Daarnaast houden ProRail, NS en andere spoorvervoerders vandaag, woensdag 24 november,  een winteroefening.

Tijdens de oefening doorlopen ze het besluitvormingsproces op de dag voorafgaand aan extreem winterweer. Door een gedegen voorbereiding kan de spoorsector uitval van treinen bij winters weer beperken. Vallen toch treinen uit doordat de weersomstandigheden te slecht zijn, dan doen spoorpartijen alles om de hinder zo snel mogelijk op te lossen.

Met name bij een combinatie van sneeuw met harde wind en aanhoudende vrieskou in het gehele land kunnen de problemen en hinder groot zijn. In februari 2021 legde zulk extreem winterweer het treinverkeer plat en startte het treinverkeer daarna langzaam aan op. Een ongekende situatie voor Nederland en voor ProRail. Wat toen geleerd is van die situatie, heeft men opgepakt in de voorbereiding voor de winter. (foto NS)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter