Nieuws
Zorgen over verkeersveiligheid Rijnlandstraat

In de gemeenteraad leven zorgen over de verkeersveiligheid in de Rijnlandstraat Leidschendam. Dit nu er op de hoek van die straat en de Oude Trambaan een groot bouwproject (Leytsche Hof) start. In de Rijnlandstraat zit basisschool De Zonnewijzer.

In een vergadering van een commissie uit de gemeenteraad gaf wethouder Jan Willem Rouwendal aan dat er met de bouwers afspraken zijn gemaakt dat er geen zwaar transport door de Rijnlandstraat gaat tijdens spitsuren en rondom het begin en einde van de schooltijden. Daarnaast is er een permanent overleg opgezet tussen bouwer en schooldirectie.

GroenLinks-gemeenteraadslid Henk Knoester gaf aan dat er nu al hekken van de bouwplaats op de straat staan waardoor die nog smaller en dus gevaarlijker wordt. Volgens de wethouder is het ‘afsluiten’ van de straat verboden. Hij gaf aan dat er opnieuw naar de situatie ter plekke gekeken zal worden.

Bij de nieuwbouw komt ook een parkeergarage. De in- en uitgang daarvan komt ook in de Rijnlandstraat. De wethouder gaf aan dat een in- en uitgang aan de Oude Trambaan voor meer verkeersproblemen zou zorgen. Desalniettemin beraden VVD, GBLV en ChristenUnie-SGP zich op alternatieven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter