Nieuws
Bereikbaarheid Leidschendam: ‘Er gebeurt niets’

Fia Vader heeft namens het bestuur van wijkvereniging Leidschendam-Zuid hard uitgehaald naar de gemeente daar waar het gaat om de bereikbaarheid van dit deel van Leidschendam en het Damcentrum. Over het verbeteren van de bereikbaarheid zei ze ‘Er gebeurt niets’. En over het verminderen van de verkeersdruk: ‘Daar hebben we de laatste jaren niets van gemerkt’.

Mevrouw Vader maakte haar opmerkingen in een beraad met een commissie uit de gemeenteraad. Zij verweet B&W te sjoemelen met cijfers en het in gevaar brengen van de gezondheid van bewoners door te beweren dat een uitspraak van de Raad van State uit 2007 inzake maximaal 5000 autobewegingen per etmaal in het Damcentrum, niet meer geldt omdat auto’s nu schoner zijn dan destijds. Metingen van de luchtvervuiling in het gebied geven aan dat die vervuiling boven de normen van de wereldgezondheidsorganisatie WHO ligt, zo gaf mevrouw Vader aan.

Buiten het ‘monitoren’ van het verkeer gebeurt er volgens mevrouw Vader niets. Ook nu er borden geplaatst zijn dat de Sluisbrug open staat, bedoeld om bestuurders ertoe aan te zetten een andere route te kiezen, staat de Nieuwstraat volgens haar nog grote delen van de dag vast. ,,De N14 wordt bewust niet gebruikt’’, stelde mevrouw Vader. Mensen die naar Leidschendam willen, inclusief ambtenaren van de gemeente, gebruiken de route via het Damcentrum.

In Leidschendam-Zuid is ook geen openbaar vervoer. De idee van een tramhalte bij Overgoo zal volgens het bestuurslid van de wijkvereniging maar marginaal helpen aangezien omwonenden toch nog minstens vijf minuten moeten fietsen naar en van die halte. In die vijf minuten kan men ook bestaande haltes elders in Leidschendam en in Leidschenveen (Den Haag) bereiken. (illustratieve foto)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter