Nieuws
ArtiBrak naar Herenstraat 76 Voorburg

Kunstenaarsvereniging ArtiBrak verhuist, als het aan B&W ligt, van Herenstraat 44 naar Herenstraat 76 in Voorburg. Herenstraat 76 maakt deel uit van het complex waar de gemeenteraad vergadert, de griffie zitting heeft en de politieke partijen uit de gemeenteraad hun vergaderruimten hebben.

ArtiBrak moet op Herenstraat 44 weg nu door een groot bouwproject van Waaijer Projectontwikkeling start: parkeergarage, Hoogvliet supermarkt en woningen. De kunstenaarsvereniging had een bruikleen-overeenkomst met de gemeente voor dat pand. Die loopt op 1 april 2022 af.

Herenstraat 76, eveneens gemeentelijk eigendom, moet voor de komst van ArtiBrak aangepast worden. Dat kost 18.000 euro. De kunstenaarsvereniging gaat er een huur betalen van 5085 euro per jaar (voor 90 vierkante meter begane grond en zolder). Leden van B&W blijven het pand gebruiken bij vergaderingen van gemeenteraad en commissies uit de gemeenteraad.

ArtiBrak zat tot 1 maart 2006 ook al in Herenstraat 76. (foto ArtiBrak)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter