Nieuws
Gemeente zegt ‘nee’ tegen geweld tegen vrouwen

De gemeente zegt ‘nee’ tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Gisteren heeft wethouder Juliette Bouw de Orange The World vlag gehesen om bewustzijn te creëren voor dit internationale probleem.

Bouw: ,,Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld in haar leven. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Momenteel meldt slechts 10% van de vrouwen die met geweld te maken krijgt dit bij een instantie en zijn er vaak al veel geweldsincidenten gebeurd voordat het gemeld wordt. Leidschendam-Voorburg wil helpen het taboe op melden weg te nemen door geweld tegen vrouwen bespreekbaar te maken.”

In 2021 is het thema van de campagne in Nederland preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt met name op signalering, melding en hulpverlening. ,,Deze zaken zijn van cruciaal belang, maar meer investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken is net zo belangrijk. Daar kan iedereen aan bijdragen; individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Dit doen we door het onderwerp bespreekbaar te maken”, aldus Bouw. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook hun omgeving te betrekken. Iedereen kan iets doen om geweld tegen vrouwen te stoppen.

Heeft u hulp nodig of bent u bezorgd over iemand in uw omgeving? Neem dan contact op met Veilig Thuis Haaglanden. Zij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Telefoon: 070 – 346 9717. Is er direct gevaar? Bel dan met 112. Kijk voor meer informatie op www.geweldtegenvrouwenmelden.nl (foto gemeente LV)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter