Nieuws
2,7 miljoen voor verhuizing rugbyclub VRC

B&W investeren 2,7 miljoen euro in de verhuizing van rugbyclub VRC van De Star in Leidschendam naar sportpark Westvliet in Voorburg. Dat blijkt uit stukken die wethouder Astrid van Eekelen de gemeenteraad heeft doen toekomen. VRC moet in september 2022 op de nieuwe plek zitten. Het nieuwe terrein ligt tussen Westvliet sports- en healthclub en Marcanto muziekcentrum. Ter plekke komen ook beach volleybalvelden.

Voor het nieuwe terrein van VRC zelf is 2,4 miljoen euro nodig. Dat geld gaat op aan constructie van het veld, toplaag van het veld, inrichting terrein, gebouwen en projectkosten. Het gaat om een kunstgrasveld met zes prefab kleedkamers. VRC zelf zorgt voor het clubgebouw.

Daarnaast investeert de gemeente 160.000 euro in de aanleg van een nieuw parkeerterrein aan de oostkant van Marcanto (zijde snelweg A4) met 90 parkeerplaatsen. Omdat VRC bij De Star weg moet (daar is huizenbouw gepland) moet de accommodatie daar worden afgeschreven. Dat kost de gemeente nog eens 108.000 euro.

VRC heeft alleen jeugdleden tussen 4 en 18 jaar. Dat zijn er nu 250 maar de club wil in vijf jaar groeien naar 500 leden. Het nieuwe kunstgrasveld wordt 111 bij 68 meter. Er is voor kunstgras gekozen omdat dit belastbaarder is dan gras, minder onderhoud vergt, altijd bespeelbaar is, ook gebruikt kan worden door anderen en sneller aan te leggen valt. De prefab kleedkamers zijn goedkoper dan nieuwbouw en sneller beschikbaar. Het nieuwe clubgebouw van VRC komt schuin achter Marcanto te staan, aan de kant van de A12.

Binnen de begroting van de gemeente was tot nu toe rekening gehouden met 150.000 euro aan kosten voor onderzoek naar en voorbereiding van de verhuizing van VRC. Daarvan is al 50.000 euro uitgegeven. Daarnaast was er een krediet van 200.000 euro beschikbaar voor de verhuizing zelf. Dat blijkt dus veel te laag te zijn.

Voor de aanleg van beach volleybalvelden was 150.000 euro uitgetrokken. Gedacht werd dat daarvoor drie velden konden ontstaan. Eerst werd gekeken naar sportpark Duivesteyn in Leidschendam (thuishaven van hockeyclub Cartouche), later naar het complex van korfbalvereniging VEO op sportpark Westvliet. Nu is gekozen voor een realisatie bij VRC op een strook van 76 bij 24 meter aan de zijde van de A12, naast het clubgebouw van VRC. Er blijken daar zes beach volleybalvelden te kunnen komen. Die gaan bespeeld worden door volleybalclub Volevo.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter