Nieuws
Delfland kiest voor Ultieme Waterfabriek

Voldoende zoet water van goede kwaliteit is geen vanzelfsprekendheid meer. Hoogheemraadschap Delfland, waar Voorburg onder valt, werkt daarom aan verschillende projecten om het schoongemaakte water van de zuiveringen nuttig te hergebruiken. Zo doen zij mee in het project ‘De Ultieme Waterfabriek’.

In het project ‘De Ultieme Waterfabriek’ laten waterschappen en drinkwaterbedrijven gezamenlijk zien hoe en onder welke voorwaarden gezuiverd rioolwater rechtstreeks kan worden gebruikt als bron voor drinkwater. Er wordt gekeken naar de toepassing in huishoudens voor menselijke consumptie, maar bijvoorbeeld ook naar gebruik van het water in de tuinbouw, als hoogwaardig industriewater en als koelwater voor datacentra.

De Ultieme Waterfabriek is gekozen als één van de demonstratieprojecten binnen de aanvraag die de Nederlandse watersector opstelt voor het Nationaal Groeifonds. Het Nationaal Groeifonds investeert samen met initiatiefnemers in projecten die zorgen voor economische groei op langere termijn. (foto Delfland)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter