Nieuws
Groentip: Muurvarens, je komt ze overal tegen

Een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ‘Muurvaren voegt zich letterlijk overal tussen. Nou ja, mits de voegen van muren kalkrijke mortel bevatten. Muurvaren is een echt pioniertje op kalkrijke oude stadsmuren, kades en gebouwen. Van nature komt ze voor op kalkrijk gebergte in Europa, Noord-Amerika en Azië. Daar settelt ze zich in rotsspleten. Maar bij ons in Leidschendam-Voorburg heeft ze zich slim aangepast. Want je moet toch wat als rots bewoner in het platte Nederland! Een oude muur voldoet prima. Op deze muur woont ze samen met Tongvarens. We hoeven vast niet uit te leggen welke de Tongvaren is. Ga maar eens struinen langs oude kademuren, je komt dit koppel geheid tegen’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter