Nieuws
Langer groen voor fietser

Den Haag gaat stoplichten zodanig aanpassen dat fietsers langer groen hebben en de doorstroming van hen wordt bevorderd. Dat heeft wethouder Robert van Asten bekend gemaakt op basis van de ervaringen tijdens de coronacrisis. Toen werd vanwege de 1,5 meter regel en het voorkomen van drukte bij 85 verkeerslichten het groen voor fietsers verlengd. Hun doorstroming verbeterde daardoor met gemiddeld 4 procent (soms met 17 procent) zonder dat het ter plekke onveiliger werd of het openbaar vervoer er last van had. Nu gaat Den Haag dezelfde maatregel ook op andere kruispunten doorvoeren. Van Asten verwijst daarbij naar het beleid ‘Ruim baan voor de fiets’ waardoor het gebruik tussen nu en 2030 met 25 procent moet toenemen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter