Nieuws
Bijzondere beker voor burgemeester Bijl

Burgemeester Jules Bijl heeft een bijzondere beker in ontvangst genomen. Hij kreeg het eerste exemplaar van een speciale warmhoudbeker, een actie die de jarige Rotary Voorburg heeft opgezet om Jonge Helden te steunen. Jonge Helden zijn jongeren die zorgen voor een naaste zoals hun vader, moeder, broertje of zusje. Door hun taken als mantelzorger kunnen Jonge Helden moeilijk het onbezorgde leven leiden dat zij verdienen als kind.

Rotary Voorburg, 75 jaar jong, wil meer bekendheid genereren voor de Jonge Helden. En met de verkoop van de bijzondere bekers geld inzamelen, zodat de Jonge Helden ook eens zelf in het middelpunt staan en kunnen ontspannen met een uitje, excursie of feest.

Burgemeester Bijl nam graag de eerste beker in ontvangst uit handen van Jan-Willem de Koning, voorzitter van de lustrumcommissie van Rotary Voorburg. Bijl zei geschrokken te zijn van de cijfers dat één op de vijf jongeren thuis mantelzorgtaken uitvoert, en dat ze daardoor niet een onbezorgde jeugd hebben. Hij is blij dat Rotary Voorburg met deze actie deze Jonge Helden  in het zonnetje zetten.

Bij het officiële moment, muzikaal omkleed door enkele tamboers van muziekvereniging Forum Hadriani, feliciteerde burgemeester Bijl ook Rotary Voorburg met het lustrum en respectabele leeftijd van 75 jaar.

Met de uitreiking van de eerste beker, startte de verkoopactie. Op alle zaterdagen tot Kerst verkopen Rotary-leden op diverse plekken in het Huygenskwartier Voorburg de speciale dubbelwandige reisbekers, al dan niet gevuld met warme chocolademelk. Ook is de speciale beker te koop bij een groot aantal winkeliers in het Huygenskwartier. De bekers inclusief warmhoud deksel kosten tien euro per stuk. De netto-opbrengst van de actie gaat geheel naar het jubileumdoel: het project Jonge Helden.

Omdat Jonge Helden mantelzorgers zijn, staat de reisbeker een afbeelding van een mantel. Inspiratie voor de afbeelding vond Rotary in het beeld ‘de Mantel’ bij het gelijknamige zorgcentrum in Voorburg. Dit beeld is gemaakt door de Voorburgse beeldhouwer Frans Kokshoorn (1947-2021), ook jarenlang een gewaardeerd lid van Rotary Voorburg. (foto Ap de Heus)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter