Nieuws
Douwe Egberts-punten voor de voedselbank

Negen jaar geleden had een lid van Lionsclub Voorburg een idee dat in de loop van een paar jaar uitgroeide tot een jaarlijks terugkerende landelijke actie: het inzamelen van Douwe Egberts-koffiepunten ten bate van koffie voor de voedselbanken. Inmiddels zijn 150 Lionsclubs, bijna alle voedselbanken en heel veel vrijwilligers verspreid over het hele land betrokken bij de actie, die vanaf het begin gecoördineerd wordt door Lionsclub Voorburg.

‘Even een bakkie koffie doen’, het is zo’n alledaags en vanzelfsprekend moment. Maar als je maandelijks  de touwtjes niet aan elkaar geknoopt krijgt voor de huur en brood op de plank, zit een pak koffie er vaak gewoon niet in. En omdat koffie geen primaire levensbehoefte is, zit het normaliter niet in de pakketten van de voedselbank. Daarom zamelen Lionsclubs waardepunten van Douwe Egberts koffie en Pickwick thee in om te verzilveren tegen pakken koffie. Douwe Egberts verhoogt de opbrengst met 20% en zo leverde de actie van vorig jaar landelijk 204.000 pakken koffie op, waarvan 2432 voor  Voedselbank Leidschendam-Voorburg.

In december vindt de inzamelactie voor de tiende keer plaats en omdat mede door de Covid-19 pandemie de voedselbank meer cliënten heeft dan ooit zal zo’n grote opbrengst als vorig jaar weer zeer welkom zijn. Daarom aan iedereen het verzoek de keukenla of verzameldoos te legen en de D.E waardepunten te doneren.

De samenwerkende Lionsclubs Voorburg en Voorburg Prinses Marianne hebben inzameldozen geplaatst in Leidschendam bij de twee Primera’s  (Damlaan 22 en in de Mall, Liguster 67) en in Voorburg bij Primera (Laan van Nieuw Oost Einde 294), Kolbe adviseurs op ooghoogte (Kon. Julianaplein 16), Gemakswinkel Rembrandt (Parkweg 280a), Sylvana Senff women (Wielemakersslop 3) en Tuincentrum Hofwijck (Westeinde 3).

Ook dit jaar wordt de actie gecombineerd met het inzamelen van vreemd en oud geld om oogoperaties in derdewereldlanden te kunnen uitvoeren. Het bestrijden van blindheid is één van de vijf speerpunten van Lions Clubs International. Jaarlijks wordt in Leidschendam-Voorburg naast de D.E-waardepunten zo’n 70 kilo oud en vreemd geld ingezameld, waarmee de Lionsclubs ruim 200 oogoperaties kunnen bekostigen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter