Nieuws
Frank Wilschut lijsttrekker ChristenUnie

Frank Wilschut is de lijsttrekker voor de ChristenUnie bij de gemeenteraadsverkiezing van maart 2022.  Frank Wilschut is 28 jaar, hij is de afgelopen 3 jaar raadscommissielid geweest. Hij woont in Voorburg-Noord, is getrouwd en heeft een dochtertje. Verder is Frank in het dagelijks leven werkzaam bij de griffie van de gemeente Heemstede.

ChristenUnie gaat zelfstandig de campagne in na de breuk met SGP. Voor ChristenUnie-SGP was bij de vorige stembusgang in 2018 Jan Willem Rouwendal lijsttrekker. Die zat de vier jaren daarvoor als enige voor de combinatie in de gemeenteraad. Rouwendal, nu wethouder, is echter SGP-lid. Kees Verschoor zat namens ChristenUnie-SGP de afgelopen vier jaar in de gemeenteraad. Hij verlaat de politiek echter en was dus niet beschikbaar als lijsttrekker. In 2018 stond Wilschut als nummer 5 op de lijst van ChristenUnie-SGP.

Wilschut: ,,Ik ben erg gemotiveerd om ons hoopvolle ChristenUnie-verhaal voor Leidschendam, Stompwijk en Voorburg uit te dragen, want er is nog genoeg te doen. Ook in de lokale politiek kunnen we het verschil maken voor onze inwoners en daarom zet ik mij graag in voor de bloei van onze mooie gemeente. Ik vind het belangrijk dat er in Leidschendam-Voorburg ruimte is om te wonen voor oud en jong, dat we vaart maken met duurzaamheid en er ruimte is voor de menselijke maat. Zo ontstaat er ruimte voor een toekomstgerichte duurzame samenleving waarin we recht doen aan onze inwoners.”

Anil Kumar, voorzitter ChristenUnie Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk: ,,In Frank zien wij een ervaren politicus die als commissielid het klappen van de zweep in de gemeente Leidschendam-Voorburg goed kent. Frank is toegerust met fijne leiderschapskwaliteiten en heeft oog voor de belangen van de gemeente. Wij verwachten dat hij met deze verbindende talenten ook de komende campagne en raadsperiode tot dienst zal zijn van de inwoners en ondernemers.”

De VVD heeft ondertussen de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing definitief vastgesteld. Die wijkt niet af van de voorlopige lijst dewelke enkele weken geleden reeds werd geopenbaard. De top tien: 1. Astrid van Eekelen, 2. Ole Heil, 3. Sabrina van den Heuvel, 4. Philip van Veller, 5. Laurens van der Linden, 6. Jeroen Brokke, 7. Guus Beek, 8. Jack Voortman, 9. Louise Kortman – de Wit, 10. Rick de Klerk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter