Nieuws
Het kraakt ook in Leidschendam-Voorburg

Het kraakt in Leidschendam-Voorburg ook bij de hulpverlening voor inwoners via de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Er zijn echter nog geen wachtlijsten voor zorg. Dat heeft een woordvoerder van B&W desgevraagd laten weten naar aanleiding van een noodkreet die de stadsbesturen van Wassenaar en Voorschoten slaakten over de WMO.

De colleges van B&W in Wassenaar en Voorschoten gaven maandag aan te weinig mensen voor de uitvoering van de wet te hebben. Verder stelden zij dat de thuiszorg met een personeelstekort kampt, leveranciers van hulpmiddelen geen of veel minder spullen van producenten krijgen en Regiotaxi een tekort heeft aan chauffeurs en bussen om mensen die hulp nodig hebben te vervoeren.

De twee gemeentebesturen riepen inwoners die hulp nodig hebben op die zelf te regelen. Ook werd inwoners gevraagd hulpmiddelen die ongebruikt thuis stonden of lagen in te leveren. Door alle problemen waren er in de WMO wachttijden ontstaan van meerdere maanden, zo gaven B&W van Wassenaar en Voorschoten aan.

Volgens de zegsman zijn ook in Leidschendam-Voorburg de negatieve effecten van krapte op de arbeidsmarkt en uitval van personeel door corona merkbaar, evenals de problemen in de transportsector en bij de toelevering van leveranciers. Die zijn echter nog niet zodanig dat ze effect hebben op de zorg voor inwoners. Verantwoordelijk wethouder Floor Kist wil nog deze week een brief aan de gemeenteraad over de WMO zenden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter